Dzsumeira Pálma

Dzsumeira PálmaA Dzsumeira Pálma (közismert nevén: Palm Jumeirah) Dubaj pálmát formázó mesterséges szigetei közül az egyetlen, amely már beépült. A város partját szegélyező ember alkotta szigeteiből ezt építették fel először, a munkálatok 2001 és 2007 között zajlottak. Az elképesztő mennyiségű, kilencven millió köbméter homokot a Perzsa-öböl aljából szivattyúzták, emellett hét millió tonna követ használtak fel, míg végül összeállt.

Bár a világgazdasági válság a dubaji építkezéseket is megakasztotta, a Dzsumeira Pálmán a pénzügyi nehézségek ellenére is sikerült felépíteni a tervezett hotelek, villák nagy részét. A hotelek a pálma törzsére és a hullámtörőként is szolgáló 12 kilométer hosszú, félhold alakú földíven állnak, míg a pálma levelein luxusvillákat találni.

A sziget a turisták számára is látogatható. Törzsét a szárazfölddel egy autóút köti össze, de saját magasvasútjával, a Palm Jumeirah Monoraillel is megközelíthető. A külső félholdra – ahol többek közt a Palm Atlantis Hotel és az azzal szomszédos vízipark található – egy víz alatti alagúton, és a víz fölött ívelő vasúton lehet átjutni.


Angol átírás:

Palm Jumeirah


Cím:

Pálma


Érdekessége:

Az egyetlen beépített pálmasziget


548548

4 / 5 (2 szavazat)