Omán látnivalói

Ománról általában

Wadi Shab poolDubajból mindössze 1-1,5  óra autóútra található a szomszédos ország, a térség turisztikai szempontból leggazdagabb állama, Omán határa. Omán egyszerre kiváló célpontja a kalandturizmust és a kulturális célpontokat keresőknek, tiszta és rendezett városaiban pedig elevenen élnek a térség tradíciói. Még az ökoturisták számára is jó úti cél, mivel az állam nagy hangsúlyt helyez környezete fenntartására. Részben e szemléletnek köszönhető, hogy Omán természeti és kulturális emlékei máig nem váltak turistagettókká.

Omán négyötöd része sivatag, más részein azonban nem ritkák a háromezer méter feletti hegycsúcsok is. Völgyei, oázisai, magas partfalakkal szegélyezett tengerpartjai mind sajátos szépséggel bírnak, kiváló túrahelyszín. Az eredetileg kopár trópusi táj növénygazdagságát pedig az ezer éve működő Falaj öntözőrendszer tartja életben, mely része a világörökségnek.

 

Látnivalók/úticélok Ománban

Maszkat: Tökéletes arab kikötőváros, Omán fővárosa. Az Ománi-öböl partján fekvő Maszkatban egymást érik a régi és/vagy hagyományos épületek, a mecsetek és a piacok.

Khasab: A Muszandam-félsziget eldugott városa. Khasab zöld oázisként áll a meredek hegyoldalak és a tenger közé szorítva Omán fjordokkal tűzdelt vidékén. Minden négyzetmétere csodálatos, mégis, egy 15. századi portugál erődítmény miatt híres.Bahla erőd

A tömjén földje: Mint a tömjénkereskedelem egykor fontos területén egy karavánoázis maradványait és tömjénfákat láthatsz.

Nizwa: A Hadzsar-hegységben, mélyen a szárazföldön áll Nizwa, mely első sorban kiváló állapotban megmarad óriási erődkastélyáról ismert.

Bahla-erőd: Szintén egyike Omán ötszáz erődének. A bahlai tán a leghíresebb mind közül.


 

Ki ne hagyd: Omán fjordjai

ománi fjordokA Muszandam-félsziget az Arab-félsziget egyik nyúlványa, melynek vége már ománi terület. A Dubajtól körülbelül 90-100 kilométerre északkeletre lévő csücsök a világ egyik legérdekesebb tengerpartja. A Perzsa-öböl és az Ománi-öböl találkozásánál lévő szigetek és fjordok kopár, meredek sziklái tökéletes párost alkotnak a nyugodt kék vízzel. A színes élővilág miatt imádják a búvárok ezt a vidéket, de hajós túrákat is sokat szerveznek ide. A távolság miatt nem számít nagyon felkapott célpontnak – már csak ezért is érdemes eljönnöd ide.

Tudd: Az Ománi Szultánság a magyar állampolgárok számára vízumköteles ország. A vízumot belépéskor kell kérni. Az útlevelednek legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie, a vízum egy hónapig érvényes.

Szállás Ománban? Itt foglalhatsz:
Booking.com