Abu-Dzabi látnivalói

Abu-Dzabi

Abu-Dzabi látképDubajtól nyugatra található az ország legnagyobb emírsége, Abu-Dzabi, melynek azonos nevű fővárosa az Egyesült Arab Emírségek fővárosa is egyben. Abu-Dzabi területének java kietlen sivatag. A főváros Dubajból az E11-es autópályán közelíthető meg a legkönnyebben, a két város központja között 110 kilométer a távolság.

Külső szemlélő számára Abu-Dzabiban sokkal lassabbnak, kimértebbnek tűnik a fejlődés, pedig fejlettségét tekintve semmiben sem marad le Dubaj mögött. A fővárostól sem áll távol a fényűzés, de kétség kívül Dubaj vállalta magára a kirakatváros szerepét az Emirátusokban. Sok szempontból Abu-Dzabiban erősebben érződnek az arab, valamint az iszlám gyökerek – nem véletlen, hogy az emirátusok kulturális fővárosának is tartják. Idelátogatóknak erősen ajánlott a Sejk Zajed Nagy Mecsetet felkeresése, ahogy a város első osztályú múzeumaira is érdemes rászánni pár napot.


 

Látnivalók Abu-Dzabiban

Sejk Zajed Nagy Mecset:  A világ nyolcadik legnagyobb mecsete egy időben negyvenezer hívőt képes fogadni. Itt található a világ legnagyobb szőnyege, valamint a világ legnagyobb csillárja is.

Al-Jahili erőd: Az emirátusok legnagyobb erődje, mely korábban a legendás uralkodó, I. Zajed sejk rezidenciája volt.

Emirates Palace: Egy gyönyörű épület, mely funkcióját tekintve szálloda és rendezvényközpont. Látványa és fantasztikus kávézója miatt érdemes felkeresni.

Sejk Zajed Nagymecset

Ferrari Word: Egy Ferrari-tematikus élménypark a Yas Islanden, ahol a város autóversenypályája is található. Itt működik a világ leggyorsabb hullámvasútja, a Formula Rossa.

Al-Hosn palota: A város múltjából fennmaradt nagyon kevés épület egyike. Az eredetileg erődként készült al-Hosn 1761 óta áll a helyén, ezzel Abu-Dzabi legöregebb épülete.

 

Szállás Abu-Dzabiban? Itt találsz:
Booking.com