Dubaj szomszédai

Ha meguntad a felhőkarcolóerdőt, az öböl forró vizét, a végtelen luxust és modern városi légkört, van menekvés. Jó, ha tudod, Dubajon túl is érdemes körbenézned. A közeli emírségek mind tartogatnak sajátos érdekességeket, aztán ott van a határ túloldalán Omán, az Arab-félsziget titkolt gyöngyszeme.

Abu-dzabi


Abu DzabiDubajtól nyugatra található az ország legnagyobb emírsége, Abu-Dzabi, melynek azonos nevű fővárosa az Egyesült Arab Emírségek fővárosa is egyben. Abu-Dzabi területének java kietlen sivatag. A főváros Dubajból az E11-es autópályán közelíthető meg a legkönnyebben, a két város központja között 110 kilométer a távolság.

A lap folytatása

Sardzsa

sardzsaA Dubajjal keletről szomszédos Sardzsa méretét tekintve a harmadik legnagyobb az emirátusok sorában. A művészetek emirátusának szokták nevezni, a hagyományos arab képzőművészetekhez, építészethez való ragaszkodása miatt. Ennek a hozzáállásnak köszönheti, hogy1998-ban az UNESCO az arab világ kulturális fővárosává nyilvánították.

A lap folytatása

Rász el-Haima


ras_al-khaimahDubajnál vagy Abu-Dzabinál messze autentikusabb, és e kettőnél lényegesen szerényebb gazdasággal bír Rász el-Haima. Az észak-keleti emírséget még kevésbé érték el a modern fejlesztések, így itt valamelyest könnyebb megtapasztalni, milyen is lenne ez a térség olajvagyon és külföldi befektetők nélkül.

A lap folytatása

Fudzsejra

FujairahÉszak-keleti emirátus az Ománi-öböl partján.  Mint az egyetlen emirátus, aminek nincs tengerpartja a Perzsa-öbölben, sokáig kívülálló volt, de egy, az utóbbi években épült új autópálya bekapcsolta az emírségek vérkeringésébe. Fudzsejra ma egyre népszerűbb, és minden adottsága megvan, hogy releváns célpontja legyen a turistáknak.

A lap folytatása

+1: Omán


omán hegyekDubajból mindössze 1-1,5  óra autóútra található a szomszédos ország, a térség turisztikai szempontból leggazdagabb állama, Omán határa. Omán egyszerre kiváló célpontja a kalandturizmust és a kulturális célpontokat keresőknek, tiszta és rendezett városaiban pedig elevenen élnek a térség tradíciói.

A lap folytatás