Dubaji határátlépés

határátkelés A határátlépés lesz az első dolgod, miután leszálltál Dubajban a repülőről. A legfontosabb szabály, hogy ne legyen nálad kábítószer, de még csak pár gramm marihuána se. Ha ez megvan, nem lesz gond, szinte biztosan beengednek majd. Erre számíts, amikor odaállsz a határőr elé.

 

Alapinfók

2015. május 6-án teljeskörű vízummentesség lépett érvénybe, a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Arab Emirátusokba, így például Dubajba is. A feltételek közt szerepel, hogy a beutazás napjától legalább hat hónapig érvényes útlevéllel előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Emirátusok területére és tartózkodhatnak az országban 90 napig.

Infó: Ha az útleveledben izraeli pecsét van, inkább csináltass újat egy dubaji út előtt. Nem száz százalék, de nagy rá az esély, hogy kiszúrja a határellenőr, és nem fog beengedni az országba.

 

Erre számíts a határon

dubaj határA teljeskörű vízummentesség nagyban megkönnyítette a határátlépés folyamatát. Magyar turistaként ma már zökkenőmentesen be lehet jutni Dubajba, a menetrend általánosságban a következő: a határőr elveszi az útleveled, átlapozza és feltesz néhány rutinkérdést:

Milyen céllal jöttél? Ismerőst látogatsz, nyaralsz…

Meddig maradsz? Ne mondj 90 napnál többet, amúgy mindegy, mi a válasz.

A társalgás általában angolul folyik. Nem kell megijedni, nem elvárás az erős társalgási szint, egy pár szavas tőmondat is megteszi.

Infó: A munkavállalási céllal érkezőknek továbbra is szükségük van a leendő munkaadó („szponzor”) által előzeteses intézett munkavállalási engedélyre. Erről bővebben itt.


Vámszabályok Dubajban

Az Egyesült Arab Emirátusok területére kábítószert, pornográf kiadványokat vagy izraeli árucikket tilos bevinni. Itt a marihuána is drognak minősül, a pornó alatt pedig az újságot, DVD-t értik. A laptopodat vagy a telefonodat nyilván nem böngészik majd végig, nem kell letörölnöd a házivideókat.

Alkoholt be lehet hozni, két liter égetett szesz a limit, a cigaretta pedig kétszáz szálig vámmentes. Valutát korlátozás nélkül lehet behozni-kivinni.

dubaj vám

 

Zéró tolerancia a droggal szemben

mariuhána reptérAz Egyesült Arab Emirátusokban zéró tolerancia van a kábítószerekkel szemben. A reptereken nagyon fejlett és sokoldalú technológiákkal szűrik a tiltott drogokat, melyekkel a legkisebb mennyiséget is kimutatják. Saját érdekedben fogadj meg a tanácsot: semmiféle kábítószert (kivéve az alkoholt, azt engedik), még egy gramm marihuánát se vigyél magaddal Dubajba. Ha lebuksz, egész kis tételnél, nagy szerencsével megúszhatod kitiltással, de mindig járjon a fejedben, hogy itt nagyon könnyen osztják a börtönéveket drogcsempészésért, legyél akár brit, pakisztáni vagy magyar állampolgár, nem számít.

Amennyiben orvosi problémádra valamilyen drogot tartalmazó gyógyszert kell szedned, mindenképp vigyél magaddal egy ezt igazoló, hitelesített orvosi igazolást.
Booking.com