Fedezd fel Dubajt!

A hedonista luxuson túl van itt még miben elmerülni. Kár lenne kihagynod például a fűszeres helyi kajákat, és anélkül sem sikerül majd megismerned Dubajt, hogy elhagynád a város határait.  A közeli emírségeket vétek nem felkeresni, két strandolás közé mondjuk simán befér Abu-Dzabi, vagy egy sivatagi túra.

 

Egyél jókat

dubaji kajaDubaj gasztrókultúrája gyorsan változó és nagyon sokszínű. A világételek mellett persze megtalálni a hagyományos kajákat is, melyek nem kifejezetten a város, mintsem az Arab-félsziget, esetleg az emirátusok sajátjai. A helyi konyhára jellemző, hogy erősen főszeres, sok rizst, halat és húst tartalmaz. Kedvelt alapanyaga a juh és a kecske, de ne lepődj meg, ha tevehúst látsz az étlapon.

A lap folytatása


Sivatagi programok

Dubaji sivatagAligha lehetne nagyobb a kontraszt a dubaji emírség nagy részét lefedő homoksivatag és a színes, parkokkal és élettel teli Dubaj város között. A két véglet két egészen más arca Dubaj emirátusnak, és bár a sivatagban inger kevesebb ér, sokat vesztesz, ha nem merülsz a dűnék között is. Fedezd fel a végtelen homoktengert tevén, quadon vagy pickupon.

A lap folytatása


Legjobb strandok

Dubaj strandBár az év nagy részében húgymeleg a tengervíz, a Perzsa-öböl élővilága pedig nem túl színes, Dubaj a strandjai terén sem utolsó. Rengeteg itt a széles homokos fövennyel, jó infrastruktúrával ellátott szabadstrand. A napsütéses órák száma bármelyik évszakban garantálja a barnulást, a tengeri sportok kedvelői pedig nagy kínálatból válogathatnak.

A lap folytatása

 

Legjobb múzeumok

dubai museumA kultúra és az érdekes történelem nem azok a gondolatok, amik először az ember eszébe jutnak Dubaj neve hallatán. Tény, hogy nem Dubajnak van a leggazdagabb múltja a Közel-Keleten, de azért akad itt érdekesség a múlt századokból a gyöngyhalászattól a gasztrókultúrán át a tevékig.

A lap folytatása


Tudtad-e?

Dubaji rendőrség Bugatti VeyronDubaj elsősorban az ilyen-olyan legekről ismert. Építészeti és egyéb rekordjainak sora hosszú, ezen a lapon nem is jutott nekik sok hely – itt az alig ismert érdekességeket gyűjtöttük össze. Olvasd végig, és nem ér majd meglepetésként, ha elmegy melletted egy fényhidas Bugatti, vagy ha meglátsz egy arannyal teli ATM-et.

A lap folytatása