Dubaji Tippek

A tippek menüben találsz minden infót, amikkel zökkenőmentesebbé, kényelmesebbé és takarékosabbá teheted dubaji utazásod. Nem árt, ha előre kiismered a város tömegközlekedését, így már előre eldöntheted, megéri-e autót bérelned, vagy a taxi és a metró kifizetődőbb az utitervedhez. Adunk néhány tippet az öltözködés és vallási toleranciához, amivel megúszhatsz pár kellemetlen élményt, sőt, itt megtalálod a leggyakrabban használt arab szavakat is.

 

Autóbérlés


Autóbérlés DubajbanBár Dubaj városban kiváló a tömegközlekedés és a taxik sem extrémdrágák, az emirátusok bejárásához nagy hasznodra lehet egy bérelt autó. Sok figyelmetlen sofőrre, állandó ellenőrzésekre, na meg kőkemény dugókra számíts. Erős idegzetre lesz szükséged, na meg egy nemzetközi jogosítványra.

A lap folytatása


 

Tömegközlekedés


dubaji metróA gyaloglást felejtsd el, itt senki sem sétálgat az utcákon. Dubaj tömegközlekedése évről évre jobb, egy fizetőkártyával gyakorlatilag mindennel utazhatsz a világ legmodernebb metrójától kezdve, buszokon és villamosokon keresztül a hajóig. De van itt magasvasút is.

A lap folytatása


 

Vásárlás


dubaj bazár
Dubaj annyira vásárlásösztönző hely, hogy itt még fesztiválokat is rendeznek a leértékelések mellé. A luxuscikkektől a márkás ruhákon át az aranyig sok itt mindent megtalálsz, korlátlan a választék. A piacokon olyat alkudozhatsz, amilyet csak egy arab országban lehet, a bevásárlóközpontokban pedig megnézheted, milyen itt a közösségi élet.

A lap folytatása


 

Spórolj kuponokkal


unnamed

A lap folytatása


 

Alkoholfogyasztás


dubaj akoholLegyen bármennyire is kozmopolita, iszlám városként Dubaj mereven ragaszkodik az alkohollal szembeni szigorhoz. Nagy vedelésekre itt ne számíts, mivel a szállodákon kívül turistaként nem egyszerű alkoholhoz jutni.

A lap folytatása


 

Vallási és öltözködési útmutató


dubaj-öltözködésBár az iszlám államok közt a megengedőbb, liberálisabbak közé tartozik, minden modernitása ellenére Dubaj egy mélyen konzervatív emirátus. Ebből fakadóan bizonyos szempontból korlátok közé szorítva érezheted magad a városban, de ha nem okoz kellemetlenséget, hogy figyelmes legyél a helyiekkel, egyes helyekre visszafogottan öltözködj és mértékkel igyál alkoholt, nem érzed majd problémásnak.

A lap folytatása


 

 Hasznos arab szavak, kifejezések


arab szavakEgy alapszintű angol tudással és nonverbális eszközökkel bárhol megérteted magad Dubajban a szállodáktól az utolsó indiai büféig. Arab nyelvtudásra még az itt dolgozó külföldieknek sincs szükségük, de már csak illemből is magadra szedhetsz néhány arab szót, kifejezést. Összeszedtünk néhányat, és az egyszerűség kedvéért kiejtés szerint írtuk őket.

A lap folytatása