Dubaj legjobb strandjai

strand ikonBár az év nagy részében húgymeleg a tengervíz, a Perzsa-öböl élővilága pedig nem túl színes, Dubaj a strandjai terén sem utolsó. Rengeteg itt a széles homokos fövennyel, jó infrastruktúrával ellátott szabadstrand. A napsütéses órák száma bármelyik évszakban garantálja a barnulást, a tengeri sportok kedvelői pedig nagy kínálatból válogathatnak.

 

Alapinfók

Dubaj természetes partvonala eredetileg mindössze 72 kilométer hosszú volt, a mesterséges szigetek építésével ezt tornázták 1500 kilométer fölé. Elképesztő mennyiség, de ennek csak egy része nyilvános és/vagy fürödhető. Alább igyekeztünk összegyűjteni a legjobbnak gondolt strandokat, itt pedig néhány infót, amivel jobb tisztában lenned, mielőtt felkeresed valamelyiket.

dubaj strand időjárás

Öltözködés: Dubaj tengerpartjain teljesen elfogadott a bikini viselete, de a tangabikinit vagy a monokinizést már mindenképp kerüljék a nők. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Szolgáltatások: Ha kitett napozóágyakat látsz, azok általában szállodákhoz tartoznak. Sok strandon a szállodaiakat is ki lehet bérelni, ilyenkor általában törölközőt is adnak hozzá. A nagyobb strandok közelében sokféle éttermet, büfét találni, a legtöbb partszakaszon vizimentő van szolgálatban.

Vízhőmérséklet: A nyári hónapokban hűsölni nem fogsz tudni. Júniustól októberig végig 30 fok fölött van a Perzsa-öböl vize a partoknál, és még a leghidegebb, január-februári hónapokban is 20-22 fok fölött marad. Bővebben a Dubaj időjárása lapon.

 

Négy strand, amit ajánlunk

 

jumeirach beachJumeirach Beach Residence (JBR Beach)

A Marina Beach-ként is ismert JBR Beach a Dubai Marina mesterséges szigetének strandja. Egyedi hangulatát a mögötte óriási falként tömörülő felhőkarcolók adják. Különleges élmény egy 150-200 méter magas fal előtt fürdeni/napozni, nem véletlen, hogy ez a város egyik legnépszerűbb tengerpartja. Sok itt a nagy hotel, amelyek napozóágyat és törölközőt tesznek a fövenyre. Ezek nem mindenhol csak a szálloda vendégei számára vannak kitéve, de használatukért fizetni kell. A szállodák sora miatt ma már nem olyan egyszerű lejutni itt a partra, mint rég, de meg lehet találni a folyósokat a betontengerben. A taxis tudni fogja, hol vigyen le. Megéri: sok itt a jó étterem és a büfé, a látvány pedig tényleg elképesztő.

 

 

dubai kite strandKite Beach

Dubaj legsportosabb strandja, ahol a röplabdától a strandfociig minden van. A leginkább jellemző aktivitás azonban a nevét adó kitesurf, ami a tengerpart felől fújó állandó szél miatt az idő nagy részében űzhető. Kis túlzással – a Woolongong Beach-ként is ismert strandon néha annyi a szörfös, hogy vitorláikkal eltakarják az eget.

Ha a sok mozgásban megéheznél, egész nemzetközi kínálatból válogathatsz közvetlen közelről: van döneres, sült virslis, fish & chips és még holland palacsintázó is.

 

Mamzar-Beach-Park-DubaiAl Mamzar Beach Park

Igazi luxusstrand az Al Mamzar Beach Park, amely egy 106 hektáros mesterséges félsziget Sardzsa határához közel. A parkosított strandkomplexum messze esik ugyan a városi nyüzsgéstől, de mindent tud, amire a gyerekkel utazó családoknak szüksége van. Öt kisebb homokos strandszakasza van, melyből négyet hullámtörők zárnak körbe. Vannak itt játszóterek, három édesvizű medence, klímázott bungallók, kajáldák, a félsziget parkosított füves-pálmafás közepén pedig sok az árnyék. Az Al Mamzar reggel kilenctől este kilenc óráig van nyitva, a parkolás és a belépés is fizetős. Hétfőnként és szerdánként csak nők számára nyitott.

 

Sunset Beach DubajSunset Beach

A Burdzs al-Arab legjobb fotóhelyszíne, egyben Dubaj egyik legközpontibb strandja a Sunset Beach. Messze nem a legtisztább vagy legimpozánsabb partszakasz a városban, de egész nagy kínálat van a környékén éttermekből,  és sokat dob a népszerűségén, hogy a vitorla alakú hotel mellett lenyugvó nap fantasztikus látvány.

A Sunset Beach egész évben nagyon népszerű a szörfösök körében, de különösen télen, amikor annak kevés strandnak az egyike, ahol jók a hullámok.

 
Booking.com