Rász el-Haima látnivalói

Rász el-Haima

OLYMPUS DIGITAL CAMERADubajnál vagy Abu-Dzabinál messze autentikusabb, és e kettőnél lényegesen szerényebb gazdasággal bír Rász el-Haima (angol átírásban: Ras al-Khaimah). Az észak-keleti emírséget még kevésbé érték el a modern fejlesztések, így itt valamelyest könnyebb megtapasztalni, milyen is lenne ez a térség olajvagyon és külföldi befektetők nélkül.

Aki kulturális látnivalókhoz vonzódik, feltétlen tegyen egy kitérőt Rász el-Haimába. A számtalan felkeresésre érdemes helyszín egyike az emírség nevét viselő múzeum. Az intézmény egy 18. századi erődítmény, mely eredeti rendeltetése szerint uralkodói székhely volt egészen a hatvanas évekig. A múzeumban első sorban ékszereket és fegyvereket látni, a néprajzi részlegéből pedig a helyi halászat, mezgazdaság, építészet és a gyöngyhalászat bemutatásán keresztül sokat megtudni arról, hogyan éltek egykori az emirátus lakói.

Érdemes a figyelmedre még a Dhajah-erőd, egy 16. századi anyagerődítmény is, ahogy a Jazirat el-Hamra, egy rég elhagyatott halászfalu sem utolsó célpont. Ha időd engedi, keresd fel Kush ókori kikötőjét, majd pihenj meg Khatt melegvizű fürdőjében, melynek gyógyvize hegyi forrásokból ered. Ne lepjen majd meg, hogy a férfiakat és nőket itt nem engedik közösen ázni.
Booking.com