Sardzsa Látnivalói

Sardzsa

sardzsa mecsetA Dubajjal keletről szomszédos Sardzsa méretét tekintve a harmadik legnagyobb az emirátusok sorában. A művészetek emirátusának szokták nevezni, a hagyományos arab képzőművészetekhez, építészethez való ragaszkodása miatt. Ennek a hozzáállásnak köszönheti, hogy 1998-ban az UNESCO az arab világ kulturális fővárosává nyilvánították. A város emellett híres még egyetemeiről.

Bár Sardzsa sem nevezthető szegénynek, a pompát itt ésszerű határok közt mérik, a modern épületek mellett pedig fennmaradtak a város fontosabb régi építményei. A körülbelül ötezer éves Sardzsa konzervativizmusánk azonban sok hátránya van, ilyen például a turistáktól is elvárt szigorú öltözködési szabályzata.

Tudd: Sardzsa Dubajtól sokkal konzervatívabb. Turistaként ezt leginkább az elvárt öltözködésen tapasztalod, ami a helyi illemtörvény miatt a nőknek takart vállakat, térdeket és könyököt ír elő. Az alkoholfogyasztás és -kereskedés itt teljesen tilos.


Látnivalók Sardzsában

sardzsa óriáskerékSouk al Markazi: Neo-iszlám stílusban épült piac a tengerparthoz közel.

Al Qasba: Egy egy kilométer hosszú mesterséges csatorna partján húzódó művészeti és kulturális központ. Van itt színház, kiállítóhelységek, de leginkább egy hatvan méter magas óriáskerékről, a The Eye-ról ismert.

– Al Majaz: Egy vízparti park éttermekkel, mecsettel és egy óriási szökőkúttal.

Sardzsa-erőd: Egy hetvenes években lerombolt, de mára újjáépített erőd a városközpontban. Az eredeti építményből mára csupán egy torony áll.

Al-Mahatta Múzeum: Egy öreg repülőtéren működő repüléstörténeti múzeum.

 
Booking.com