Fudzsejra látnivalói

 Fudzsejra

FudzsejraÉszak-keleti emirátus az Ománi-öböl partján.  Mint az egyetlen emirátus, aminek nincs tengerpartja a Perzsa-öbölben, sokáig kívülálló volt, de egy, az utóbbi években épült új autópálya bekapcsolta az emírségek vérkeringésébe. Fudzsejra (angol átírásban: Fujairah) ma egyre népszerűbb, és minden adottsága megvan, hogy releváns célpontja legyen a turistáknak.

Ami az emriátusokat járva leginkább feltűnik majd, hogy Fudzsejrában egész más arcát mutatja a természet. A homoksivatagnak itt nem sok nyoma, a Hadzsar-hegységek uralja itt a környezeti viszonyokat, amin itt-ott még egybefüggő zöldellő növényzet is feltűnik. Természeti szépségei mellett kulturális látnivalókban sem szegény, az Ománi-öböl partján elterülő strandjai pedig messze szebbek, mint amiket Dubajban találsz. A Muszandam-félsziget északi csücske, valamint Omán partszakaszai mellett itt vannak az egész Arab-félsziget legszebb partszakaszai. Különösen ajánlott Fudzsejrában Khor Fakkan városé, ahol jól felszerelt, zöld pázsitos strand nyújtózik a magas hegyek árnyékában. (Igaz, közigazgatásilag ez a település Sardzsához tartozik)

 

Fudzsejrai úticélok/látnivalók

 

– Fudzsejra-erőd: Az Egyesült Arab Emirátusok területén máig megmarad legősibb erőd. 1670-ben épült, hosszú évekig ez volt Fudzsejra egyetlen kőépülete. A huszadik században állapota nagyon leromlott, de a közelmúltban teljesen felújították.

SONY DSC

– Bitnah-erőd: Egy óriási zöldellő oázissal körülvett Hadzsar hegyeiben. Az 1735-ben épült erődnek fontos szerepe volt a régió védelmében.

– Al-Badijah-mecset: Ismert mint az Egyesült Arab Emirátusok legöregebb mecsete. Építésének pontos ideje nem ismert, de szakértők úgy gondolják, a 15. század elején, még az Oszmán Birodalom uralma alatt épült.

– Al-Hayl-kastély: Fudzsejra uralkodócsaládjának egykori székhelye.

Al-Badijah-mecset

– Ain al-Madhab forrásai: A Hadzsar lábainál található források meleg vizét itt medencékbe szivattyúzzák. A népszerű gyógyfürdőkben külön medencéket tartanak fenn a nők és a férfiak számára.

 
Booking.com