Így foglalj dubaji repülőjegyet

NYCmanAz elmúlt években lényegesen könnyebb lett a Budapestről Dubajba utazók dolga, miután két légitársaságnak is lett közvetlen, menetrendszerinti járata. Még válogathatsz is: drágán jól, vagy olcsón kevésbé jól ülöd le azt az 5-6 órát. Dubajban a világ egyik legtúlterheltebb repterével találkozhatsz, de a városi transzferrel nem lesz gondod, bárhol szállj le.

 

Közvetlen

Budapestről jelenleg a Wizz Airnek és az Emirates-nek is van közvetlen járata Dubajba. A két légitársaság csak közvetve jelent konkurenciát egymásnak: fapadosként a WizzAir olcsóbb áraival versenyez a drágább, de magas színvonalat kínáló Emirates-szel.

Wizz Air

Wizz Air dubaji járat2013 októberében indította el Budapest-Dubaj-járatát a magyar tulajdonú diszkont légitársaság. Dubaj jelenleg a Wizz Air legtávolabbi desztinációja, a kortárs utaszszállító gépek közt lassabbnak számító, kétszer háromüléssoros Airbus A320-as gépekkel repüli, amivel odafelé öt és fél, visszafelé hatórás az út.

Kétség kívül a Wizz Air legvonzóbb tulajdonsága az ára, 55 ezer forinttól már ki lehet fogni retúr jegyeket, de az átlagárak jóval efölött, 80-100 ezer forint között mozognak. Az olcsóság sok lemondással jár: az Emirates járatával szemben szűk üléssora, fizetős étel- italfogyasztásra számíts, de ami a legnagyobb érvágás, hogy a jegy mellé csak a kézipoggyásznak jár hely. A plussz feladott csomag feláras, egy 32 kilogrammos bőröndért 32 ezer forintot kell fizetni. A Wizz Air járata egész évben, heti háromszor repül.

Emirates

A dubaji székhelyű Emrirates egy évvel a WizzAir után, 2014-ben indította el Budapest és Dubaj közti menetrendszerinti járatát. A járat minden nap, napi egyszer repül egész évben.

emirates dubaj budapest járatA világ legjobb légitársaságai közt számon tartott Emirates a Wizz Airnél messze jobb színvonalat kínál magasabb áron. Az árak itt is szezontól függőek, de 100- 130 ezer forint között már lehet kifogni turistaosztályos (Economy) jegyet. A vonalon széles törzsű Airbus A330-asokkal repül a vállalat, s mint prémium társaság, nem spórol a lábtéren, a fedélzeti kiszolgálás pedig elsőrendű. Egy többnapos dubaji útnál az sem elhanyagolható szempont, hogy a drágább jegyárral 32 kilogramm poggyászt vihetsz magaddal felár nélkül. Előny továbbá, hogy egy fapadosnál messze rugalmasabb a földi kiszolgálás, és az Emirates-szel kevésbé vagy kiszolgáltatott helyzetben járattörlés vagy késés esetén.

 

Repülőjegyet foglalnál? Itt egyszerűen megtehetedKülföldről

bp-d2Ha növelnéd az akciós jegyek jegyekhez jutás esélyét, vagy Nyugat-Magyarországon élsz, érdemes körülnézni a bécsi járatok között is. Schwechatról az Emirates-nek állandó, az Austrian Airlines-nak időszakos menetrendszerinti járata van Dubajba.

Ha nem ragaszkodsz a budapesti induláshoz, érdemes figyelned a flydubai fapados légitársaság ajánlatait is, amely legközelebb Pozsonyból és Zágrábból indít menterendszerinti járatokat kedvező áron közvetlen Dubajba. A szolgáltatás minősége itt sem túl jó, de háromszáz euró alatt már nagy eséllyel kapsz retúrjegyet, ha jó előre foglalsz.

 

Repterek

Dubaj nemzetközi repülőtérA város jelenleg első számú reptere a Dubaji nemzetközi repülőtér (DXB), és már üzemel, illetve folyamatosan bővül az Al Maktoum nemzetközi repülőtér (DWC), amely a világ legnagyobb légi kikötője lehet éveken belül. Légikereskedelmi szempontból Dubaj elosztópont az Európa és Ázsia, Európa és Ausztrália között. Légi forgalma tekintélyes része átszálló utasokból származik.

Mindkét reptér kiváló színvonalú, nagy vámmentes zónákkal és bevásárló területekkel.

 

Reptéri transzfer

A Wizz Air gépei a város délnyugati határán, a sivatagban található Al Maktoum reptéren szállnak le, míg a budapesti Emirates-járatok a város északi részén lévő nemzetközi repülőtéren landolnak.

Az Al Maktoumról

A szűken értelmezett belvárostól előbbi van messzebb, és innen egyelőre csak taxival jutsz be a belvárosba, a repteret csak évek múlva kötik rá a metróhálózatra. A krémszínű vagy rózsaszín (ezekben nők a sofőrök) taxik tömege vár az érkező oldalon.  A tarifa 6 dirhamról indul, majd kilométerenként 1,75 dirham. Azaz ha mondjuk 20 kilométerre van a szállásod, az 40 dirhamba  (3000 ezer forint) kerül majd. A dubaji taxizásról itt találsz további infókat.

Nic6258712

A Dubaji nemzetköziről

Itt lényegesen könnyebb megoldani a transzfert, mivel a metró két vonala is megáll a reptéren: a piros és a zöld metróra is felszállhatsz itt. Lényegében mindegy, melyiket éred el, a két vonal ugyanis megállókkal később keresztezi egymást. A dubaji metrózásról itt olvashatsz hosszabban.

A taxi innen is kézen fekvő megoldás. Ahogy kilépsz a reptér épületéből, hamar belebotlasz egybe.
Booking.com