Alkoholfogyasztás Dubajban

alkohol ikonLegyen bármennyire is kozmopolita, iszlám városként Dubaj mereven ragaszkodik az alkohollal szembeni szigorhoz. Nagy vedelésekre itt ne számíts, mivel a szállodákon kívül turistaként nem fogsz alkoholhoz jutni.

Hol, mennyiért?

Dubaji bárMint iszlám vallású város, Dubaj szigorú szabályozásokkal korlátozza az alkoholfogyasztást. A helyi vagy ide települt muszlimoknak vallásuk szerint ez eleve tilos, de az itt élő nem muszlimok, valamint a turisták számára se könnyű alkoholhoz jutni. A városban az árusítás erősen korlátozott, alkoholos italt csak a szállodákban és a kimondottan erre szakosodott üzletekben lehet kapni. Utóbbiban turistaként nem szolgálnak ki.

Dubajban az alkohol luxuscikknek számít, így itt senki ne készüljön olcsó berugásra. A szállodákban változó áron lehet sörhöz vagy erősebb italokhoz jutni, az italboltokban viszont a magyarországi árak legalább kétszeresére számíts.


 

Alkohol-engedély – Alcohol license

 

alkohol engedély DubajBár nem tiltják, Dubaj szabályai nem teszik egyszerűvé  az alkoholfogyasztást. Annak, aki itt alkoholt akar fogyasztani, birtokolni vagy vásárolni, ki kell váltania egy engedélyt, az úgynevezett liqour license-t. Ez lényegében egy igazolvány, amit fel kell mutatnunk, ha italüzletben vásárolnánk. A hotelekben egyáltalán nincs szükség erre.

A liqour vagy alcohol license az itt élőkre vonatkozik. Az igazolvány igénylésekor több feltételnek meg kell felelni – többek közt tartózkodási engedély és minimum havi háromezer dirham fizetés kell hozzá. A fogyasztás mennyisége az engedély mellett is korlátozott. Az igénylés mikéntjéről ezen a linken tájékozódhatsz.
Booking.com