Utazás előtt

Ebben a menüben a felkészüléshez találsz segítséget. Segítünk dönteni, milyen légitársasággal utazz; elmondjuk, mire számíts a határon és összegyűjtöttünk milyen szállások közül válogathatsz Dubajban.

 

Tanácsok a repülőjegyhez

emirates dubaiAz elmúlt években lényegesen könnyebb lett a Budapestről Dubajba utazók dolga, miután két légitársaságnak is lett közvetlen, menetrendszerinti járata. Válogathatsz: drágán jól vagy olcsón, kevésbé jól ülöd le azt az 5-6 órát. Dubajban a világ egyik legtúlterheltebb repterével találkozhatsz, de a városi transzferrel nem lesz gondod, bárhol szállj le.

A lap folytatása

Így keress szállást Dubajban

dubaj hotelszoba A felsőkategóriás hotelek és apartmanok óriási választéka mellett Dubajban akadnak kevésbé tehetős utazók számára is megfizethető szállások. Elfogadható ár/érték-arányú négy-öt csillagos hotelből, apartmanból végtelen itt a kínálat. Ha szűk keretből akarod kihozni az utad nem vállalsz lehetetlent, de hosztelből nagyon kicsi itt a kínálat.

A lap folytatása

Időjárás

dubaj időjárásAki még nem járt sivatagi országban, nem tudja,  milyen egy igazán forró nyár. Dubajban tudják, ezért aki tud, menekül is onnan a nyári hónapokban. Az emirátusok klímája olyankor nem embernek való; júniustól szeptemberig a tenger annyira meleg, hogy nem nyújt felfrissülést, ahogyan az éjszakák sem.

A lap folytatása

Erre számíts a határon

dubaj határőrségA határátlépés lesz az első dolgod, miután leszálltál Dubajban a repülőről. A legfontosabb szabály, hogy ne legyen nálad kábítószer, de még csak pár gramm marihuána se. Ha ez megvan, nem lesz gond, szinte biztosan beengednek majd. Erre számíts, amikor odaállsz a határőr elé.

A lap folytatása