Dubaj időjárása

nap ikonAki még nem járt sivatagi országban, nem tudja,  milyen egy igazán forró nyár. Dubajban tudják, ezért aki tud, menekül is onnan a nyári hónapokban. Az emirátusok klímája olyankor nem embernek való; júniustól szeptemberig a tenger annyira meleg, hogy nem nyújt felfrissülést, ahogyan az éjszakák sem.

Alapinfók

dubaj időjárásDubaj városa csupán néhány kilométerre fekszik a Ráktérítőtől. Ebből következik, hogy itt a forró és a meleg között változik a hőmérséklet évszaktól függően, de hideg sosincs. Fekvésére még rátesz etéren a sivatag és a tenger közelsége. Előbbi száraz meleget és fojtogató homokviharokat tol magából, utóbbi párás levegőt. Itt lényegében csak két évszak van: egy elviselhetően meleg tél (novembertől-április) és egy pusztítóan forró nyár (május-október).

Nyáron jellemzően este indul meg az élet a közterületeken, a napot plázákban, hotelszobákban húzzák ki a turisták. A zárt helyeken szinte egész évben ész nélkül klímáznak. Így néz ki számokban a dubaji időjárás:

 

Dubaj időjárása

 

A tengervíz

Nyáron utazó turistáknak az egyik legfontosabb igénye a hűtött vizű medence. Érthető elvárás, a Perzsa-öböl vize ugyanis ilyenkor nem sokat tud tenni a hűsölésre vágyókért.

dubaj_vizhomerseklet
 


Mikor érdemes Dubajba menni, ha…

 

… látnivalókat nézni, utazni akarok? Csakis október után, május előtt. Ilyenkor nap közben 20-30 fok között mozog a hőmérséklet, a városban és azon kívül is kellemes a klíma. Télen az éjszakák 15 fok alá is lehűlhetnek a városban, a sivatagban pedig akár 10 foknál is hűvösebb lehet, készülj ehhez mérten meleg holmival.

dubaj télen

… olcsón akarok kijönni? Mindenképp nyáron. Júniustól szeptemberig még a helyiek egy része is Európába menekül a nagy meleg elől. Ilyenkor panganak a szállodák, amiből egyenesen következik, hogy az alacsony kihasználtság miatt leviszik az árakat. A repülőjegyek is ilyenkor a legolcsóbbak, szóval, ha spórolnál és bírod a pokoli hőséget, a parton a magas páratartalmat, a nyári Dubaj neked való.

dubai tengerpart

… nézelődnék, barnulnék és fürdőznék is? A téli hónapok erre is jók, tekintve, hogy a tenger ekkor sem hűl húsz fok alá, aktív üdüléshez azonban a március-április, október-november a legjobb. Ilyenkor a páratartalom se túl magas, az esték se hidegek, a víz pedig 23-27 fokos.

 
Booking.com